Recensies

Lijkt het je ook leuk om een recensie te schrijven over het boek, met je eigen foto erbij?

Mail dan naar robin@ikbenanders.nl
Heel erg bedankt!

Wauw wat een onwijs prachtig boek!
En de vragen aan het einde van de verhaaltjes hielpen haar ook rustig samen praten over hoe ze dingen zelf beleefd en hoe het voor papa en mama geweest is.
Ik ben echt heel blij met het boekje.
Ik raad hem iedereen zeker aan. Ook al had ze door dat ze zelf een dubbele heeft en het boekje over een enkele ging toch had ze herkenning. 🥰

Wij kochten het boekje voor onze dochter van bijna 4, die geboren werd met een complete bilaterale schisis. Dit vooral om klasgenootjes toe te lichten en de schisis van onze dochter bespreekbaar te maken wanneer die nood zich zou voordoen. Dit boekje sluit hier uitstekend bij aan. De weg die kindjes met schisis bewandelen wordt heel concreet in kindertaal omschreven en in beeld gebracht. Vooral de zeer duidelijke en bijpassende tekeningen zijn ook voor jonge kinderen interessant. ‘Ik ben anders nou en?’ is een zeer leuk initiatief dat wij als-ouders-van alleen maar met een warm hart kunnen omarmen! Onze oprechte dank aan schrijver en illustrator. Mama van Skye

Dit boekje kregen we gisteren via de post rechtstreeks van de auteur! Een papa zelf geboren met schisis die nu hun derde kindje verwachten die ook schisis zal hebben. Hij heeft dit boekje gemaakt om op een makkelijkere manier zijn kindjes voor te bereiden op de komst van het derde kindje! Natuurlijk was hier meer interesse in! Een kort maar krachtig boekje op peuter niveau die ons toch de grote maar ook zo kleine verschillen toont! En ook al is er van schisis geen sprake, toon ik men favoriete pagina!
°
Jij bent mooi,
Jij bent lief,
Jij bent grappig,
JIJ MAG ER ZIJN!❤️
°
Beetje self-love les voor onze kids! Want dit is oh zo belangrijk in deze grote enge wereld!

Ties vindt het plaatje van het ziekenhuis en ambulance erg indrukwekkend.

Recent is er een ontzettend leuk kinderboek verschenen over schisis.
Robin de Grooth had al een aantal jaren het gevoel dat hij iets moest gaan doen voor mensen met schisis. Zijn missie is dat iedereen met een schisis net zoveel zelfvertrouwen zal hebben als hij heeft!
Lees verder via: https://www.schisiservaringen.nl/ik-ben-anders-nou-en/

Robin de Grooth, vader van drie kinderen, is geboren met een enkelzijdige lip-kaak-gehemeltespleet. Hij schreef het boekje ‘Ik ben anders, NOU EN’ voor zijn twee oudste kinderen om hen voor te bereiden op de komst van een zusje met schisis. De missie van Robin is dat iedereen met een schisis net zoveel zelfvertrouwen kan krijgen als hij! Robin vertelt over hoe het boek tot stond kwam.
Lees verder via:
https://schisisnederland.nl/nieuw-kinderboek-over-schisis-ik-ben-anders-nou-en/

Robin de Grooth, vader van 3 kinderen en zelf ook geboren met een schisis, heeft onlangs een prachtig en realistisch boek uitgebracht over het hebben van een schisis.

Het doel van Robin met dit boek is om te laten zien, dat kinderen met een schisis een net zo fijn leven tegemoet kunnen gaan als ieder ander. En misschien nog wel het belangrijkste: hij hoopt hiermee kinderen met een schisis meer zelfvertrouwen te geven.

Lees verder via:
https://wijhebbeneenschisis.nl/gastblogs/ik-ben-anders-nou-en-gastblog-over-het-boek-van-robin-de-grooth/In December 2019 mocht ik op de cover staan van het blad vieren met daarin een interview over het boek.
Zie: https://sbhnederland.nl/wp-content/uploads/sites/6/2021/02/Vieren-dec-2020-WEB.pdf